Tips för att bibehålla ett normalt immunförsvar!

Tips för att bibehålla ett normalt immunförsvar!

Att ha ett starkt immunförsvar är avgörande för att skydda kroppen mot sjukdomar och främja allmän hälsa. Det finns mycket du kan styra själv för att stärka kroppen: 

Tips för att bibehålla ett normalt immunförsvar:

  1. 1. Ät näringsrik och balanserad kost som är rik på frukt och grönt: Ät gärna i regnbågens färger för att få i dig en bra variation och gärna minst 70% frukt och grönt. Health Haven är ett sätt att bibehålla ett normalt immunförsvaret, då den innehåller många olika vitaminer, proteiner och näringsämnen.

    2. Få tillräckligt med sömn: Sömn behövs för att kroppen och hjärnan ska få återhämta sig och bearbeta intryck. En god sömn minskar risker för sjukdomar.

    3. Regelbunden fysisk aktivitet: Få i regelbunden rörelse i vardagen, gärna minst 30 minuter. Ta gärna en daglig promenad och att ta trapporna istället för hissen. 

    4. Hantera stress: Om du stressar mycket är det viktigt att finna sätt att slappna av och återhämta sig. Ett bra sätt är att meditera i 5 minuter eller bara djupandas.

    5. Få tillräckligt med solsken och vitamin D:Forskning har visat att D-vitaminbrist kan vara förknippad med en ökad risk för förkylningar. Viktigt att notera att D-vitamin inte är en "mirakelkur" för att förhindra eller behandla sjukdomar, utan bara en av flera viktiga komponenter för att stärka immunförsvaret. 

  

Källor:
Mer om immunförsvaret: https://www.1177.se/Uppsala-lan/liv--halsa/sa-fungerar-kroppen/immunforsvaret/ 
Sömn: https://www.1177.se/Uppsala-lan/liv--halsa/stresshantering-och-somn/somnen-ar-viktig-for-din-halsa/
Stress: https://www.1177.se/Uppsala-lan/liv--halsa/stresshantering-och-somn/stress/
D - vitamin: https://www.thelancet.com/journals/landia/article/PIIS2213-8587(21)00051-6/fulltext 
Tillbaka till blogg
  • Detox Bowl

    Kuren för ditt välmående

    72-timmars detox-kuren är till för att ge din kropp en chans att återhämta sig genom att äta lättsmält och renande mat. Recepten består av gröna drinkar, smoothies, sallader och våra superfood-blandningar
    Detox Deluxe, Berry Beautiful och Belly Boost

    Läs mer om kuren 
  • Hälsokuren

    Kuren för ett starkare jag

    5-Dagar Må-Bra-Kuren är till för att ge din kropp en chans att återhämta sig genom att äta lättsmält och renande mat. Recepten består av ren och näringsrik mat i form av gröna drinkar, smoothies, sallader och våra superfood-blandningar
    Health Haven, Berry Beautiful och Protein Power

    Läs mer om kuren 

Bästsäljare