Allt om frystorkad frukt

Allt om frystorkad frukt

Frystorkade frukter är en process där fukten i färsk frukt avlägsnas genom frysning och vakuumtorkning. Detta gör att frukten kan bevaras längre och bibehålla sin smak och näring. Frystorkade frukter är populära som snacks och ingredienser i smoothies och bakverk. 

Fördelar med frystorkade frukter:

  1. Hållbarhet: Frystorkade frukter kan förvaras länge (i flera månader) utan att tappa sin smak och näring.
  2. Näringsvärde: Bevarar sina vitaminer, mineraler och antioxidanter fastän att fukten avlägsnas, vilket kan ske vid jämförelse av konservering. 
  3. Smak: Behåller sin naturliga smak och kan användas som tillbehör på din smoothie. 
  4. Lätta att ta med: Kan tas med på långa bilresor, till stranden och på picknicken, 
  5. Inga tillsatser: Hälsosammare alternativ som är fri från tillsatser och konserveringsmedel.

Strawberry och Mango Snacks: 

Vi erbjuder frukt som genomgått frystorkning istället för den klassiska processen där man använder hetta för att få ur vattnet ur produkten. På så sätt bevaras smaken och alla vitaminer i frukten.

Ekologiska frystorkade mangon är näringsrika och goda alternativ till snacks för hela familjen. Mango är en tropisk frukt som är mycket rik på antioxidanter, vitaminer och enzymer, bland annat: C-vitamin, A-vitamin, Järn och Kalcium.

Ekologiska frystorkade jordgubbar är näringsrika och goda alternativ till snacks för hela familjen. Jordgubbar är fyllda med mineraler och vitaminer som vår kropp behöver, bland annat: C-vitamin, Riboflavin (vitamin B2), K-vitamin och Järn.

 

 Källor:
Om frystorkat: https://1-fits-all.se/frystorkat-ar-en-bra-ide/
Jordgubbar: https://www.webmd.com/diet/health-benefits-strawberry
Mango: https://www.healthline.com/nutrition/mango
 

 

 

Tillbaka till blogg
  • Detox Bowl

    Kuren för ditt välmående

    72-timmars detox-kuren är till för att ge din kropp en chans att återhämta sig genom att äta lättsmält och renande mat. Recepten består av gröna drinkar, smoothies, sallader och våra superfood-blandningar
    Detox Deluxe, Berry Beautiful och Belly Boost

    Läs mer om kuren 
  • Hälsokuren

    Kuren för ett starkare jag

    5-Dagar Må-Bra-Kuren är till för att ge din kropp en chans att återhämta sig genom att äta lättsmält och renande mat. Recepten består av ren och näringsrik mat i form av gröna drinkar, smoothies, sallader och våra superfood-blandningar
    Health Haven, Berry Beautiful och Protein Power

    Läs mer om kuren 

Bästsäljare